Вријеме  4 сата 59 минуте

Број тачака 2086

Uploaded 29.01.2017.

Recorded јануар 2017

-
-
49 m
16 m
0
25
51
101,76 km

Погледана 829 пут(a), скинута са сервера 19 пут(a)

близу Dommelen, Noord-Brabant (Nederland)

Tocht voor de racefiets door de Brabantse en Belgische Kempen. Totaal 35 km verhard fietspad door bossen en heidegebieden. Daarnaast 18 km jaagpad langs kanalen in België.
Tocht begint in Dommelen (er is hier wat parkeergelegenheid in een wijk in aanbouw). Al gauw rijd je door natuurgebied de Malpie met mooie heidevelden en vennen. Van Borkel gaat het richting Westerhoven en dan naar een fietspad door de Ender Heide. Dit fietspad is wat smaller en ouder. Je rijdt door en langs bossen naar de Belgische grens. Van de grens gaat het naar het kanaal van Bocholt naar Herentals. Je volgt deze een stukje over het jaagpad tot je over een mooi nieuw fietspad de Blekerheide in rijdt, terug naar de grens. Na de grens wordt het fietspad wat smaller en ouder. Bij Boscheind volg je een weg terug naar de grens en volg je een breed betonnen fietspad terug naar het kanaal dat je dan volgt tot een kanaal links naar Beverlo gaat. Hier steek je het kanaal over en je rijdt daarna door en langs de Kempense meren, ontstaan door afgraving en spriet (soort bruinkool) en zilverzandwinning. Bij Rauw rijd je een stukje langs het meer door een vakantiepark met een oud fietspad van tegels (goed uitkijken voor scheef liggende tegels en zand op het fietspad). Langs het zilvermeer rijd je naar het kanaal Dessel-Kwaadmechelen dat je oversteekt en langs terug richting het noorden rijdt. Bij een kruispunt van kanalen volg je het kanaal Dessel-Schoten. Na een kleine 10 km laat je het kanaal links liggen en volg je een fietspad op de grens naar het oosten. Via een fietspad over de Bergeijksedijk kom je terug bij de grens en steek je deze over op een smal betonnen fietspad door natuurgebied de Kempen. Kort na het einde van het fietspad volgt een nieuw fietspad dat na een stuk bos over de Cartierheide voert. Vanaf het einde van dit fietspad volg je wegen door akkerbouwgebieden met af en toe een kippenboerderij naar Bergeijk. Van Bergeijk gaat het via Walik en Riethoven terug naar Dommelen.
Horeca op diverse plekken, o.a. Borkel, diverse plekken in de buurt van de Kempense meren, bij de grensovergang Bergeijk-Witrijt, Bergeijk en Riethoven. Vlak voorbij de helft ligt een pannenkoekenboot op het kruispunt van kanalen, waar het kanaal Dessel-Schoten begint.
Информација

Fietspad Blekerheide-Venakkerbosch

Dit fietspad begint breed in beton in België door de Blekerheide en gaat bij de grens over in een smaller fietspad door met name bosgebied.
Информација

Fietspad Cartierheide

Dit fietspad is redelijk smal van beton, maar van goede kwaliteit. Het fietspad gaat door natuurgebied de Kempen en loopt deels over de Cartierheide.
Информација

Fietspad de Malpie

Dit asfalt fietspad gaat door natuurgebied de Malpie met bos, heide en vennen en loopt een stuk langs het beekdal van de Dommel.
Информација

Fietspad Ender Heide

Dit fietspad loopt langs en door bos en is smal en wat ouder. Het wordt onderbroken door een stukje asfaltweg en eindigt vlak bij de Belgische grens.
Информација

Fietspad Kempen

Dit fietspad is redelijk smal van beton, maar van goede kwaliteit. Het fietspad gaat door natuurgebied de Kempen.
Информација

Kanaal Bocholt-Herentals

Hier kom je op het jaagpad langs het kanaal van Bocholt naar Herentals.
Информација

Kanaal Dessel-Schoten

Hier kom je op het jaagpad langs het kanaal van Dessel naar Schoten. Hier bevindt zich ook het pannenkoekenschip.
Информација

Kempense Meren

Vanaf hier fiets je door het Kempense Meren gebied met onder meer het Rauwse meer en het Zilvermeer. De meren zijn ontstaan door afgraving en winning van zilverzand en een soort bruinkool (spriet). Nabij Rauw rijd je door een vakantiepark langs een strandje.

Коментари

    You can or this trail