-
-
1.100 m
589 m
0
4,3
8,7
17,38 km

Погледана 215 пут(a), скинута са сервера 6 пут(a)

близу Montán, Valencia (España)

L’autobús ha parat en la font de La Tejería de MontanComencem a les 9 h vora el barranc d'El Pinar. Abandonem per l’esquerra el camí. Al costat de la confluència del barranc de Benaza amb el d'El Pinar, en la zona d'El Romeral, un pal marca una senda pedregosa i ascendent entre argelagues, vegetació molt tancada. Continua remuntant al costat del barranc d'El Pinar. Arribem al camí de Pina. Passem l’Estrecho del Pinar. A les 10.14, h estem en el collado d'El Zurdo, d’on ix per la dreta el camí del collado de Miguel, que connecta amb Fuente la Reina. Però encara queda un poc de muntada més i cal continuar pel mateix camí que portàvem. Tant si és senda com si és pista, sempre amunt. Al final, anem a parar una altra volta al camí de Pina i parem a esmorzar. Estem en el punt més alt del dia, a 1110 m. És un canvi d’aigües: d’on venim, al nord, l’Alt Millars, en el terme de Montan. Cap on anirem, al sud, l’Alt Palància, en terme de Caudiel.
Creuem un camí per a fer una bona baixada a una valleta per una senda costeruda i tancada d’argelagues per a arribar al barranc d'El Pino del Rey, al costat de la masia de la Bomba, on conflueixen els barrancs del Mas del Moro, el d'El Pino del Rey , el de La Pantorrilla i, per la dreta, el de La Marina.
Continuem per la dreta del barranc de La Pantorrilla caminant cara amunt pel camí d'El Mas del Moro, camí polsegós envoltat d’un mar d’argelagues.
En el punt alt, Las Cárcamas, un indicador marca a Pina de Montalgrao 1 h 40 min pel PR-63.4.
Continuem ara cara avall. El camí divideix els termes de Caudiel a l’esquerra i Benafer a la dreta. Una bifurcació a l’esquerra va al mas d'El Baile. Al mas de Noguera arribem a les 12.30 h.
Movem a les 12.45 h pel camí asfaltat del mas de Noguera, per on arribem, eixint per un camí per la dreta al mas d'El Bravo.
Des de Las Cárcamas, anem sempre entre Caudiel i Benafer. Entrem en el llit del barranc d'El Mas del Bravo. Un tram bonic i ben definit. Té les marques del GR-7, del PR-63, que va a Caudiel.
Un pas estret entre roques, El Paso Güeña. El barranc canvia de nom: el de Las Clochas.
Un indicador envia el GR-7 a la dreta cap al barranc, on hi ha una selva d’argelagues. S’ha de continuar avant pel PR-63.4.
A les 13.20 h, deixem el PR-63.4 i fem un gir brusc a la dreta, passem el barranc i camí, seguint solana amunt de cara als aerogeneradors de La Cerdaña.
Pareix que estiguem tornant a Montan, però amb un gir a l’esquerra retrobem, a les 13.30 h, les primeres marques del GR-7. En acabar la muntada, passem per la masia d'El Cura, assolat.
Tros de camí descarcatat. A l’esquerra, camps d’ametlers. Passem la masia de Bielsa, en mal estat. Arribem a una carrasca monumental. Més ametlers pel camí de La Masía de Bielsa que es fa més ample, amb pins a la dreta. Passem una línia d’alta tensió i gir a la dreta.
50 m abans d’arribar a la via verda d’Ojos Negros un avís “Peligro, abejas”. Dues fileres de caixes d’abellers posades just en el pas del GR-7.
És l’últim tram: la via verda, junt al km 210 de la via de RENFE. Abans de passar per baix de l’autovia, hi han dos búnkers de la guerra civil.
En l’estació de Las Masadas Blancas a les 14.25 h.
utočište (refuge)

01 Mas de Noguera

Коментари

    You can or this trail