wandelpeter
 • Слика од Arboretum Oostereng en kabouters
 • Слика од Arboretum Oostereng en kabouters
 • Слика од Arboretum Oostereng en kabouters
 • Слика од Arboretum Oostereng en kabouters
 • Слика од Arboretum Oostereng en kabouters

Вријеме  један сат 36 минуте

Број тачака 205

Uploaded 09.03.2019.

Recorded март 2019

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
51 m
11 m
0
1,5
3,0
5,93 km

Погледана 307 пут(a), скинута са сервера 12 пут(a)

близу Renkum, Gelderland (Nederland)

Start
P-Veluwe Nieuwe Keijenbergseweg
Natuurinformatiecentrum De Beken (Sbb)
Nieuwe Keijenbergseweg 174
6871 VZ Renkum
T: 0317-358442 (tijdens openingsuren)
Kok Helen Carter: 06-30784201 Openingstijden lunchroom Wo t/m zo: Van 10.00 tot 17.00 uur
Een P-Veluwe is een gratis parkeerplaats die fungeert als vertrekpunt voor het verkennen van de natuur. Informatiepanelen wijzen op de uitgebreide toeristische mogelijkheden die vanaf de parkeerplaats te ondernemen zijn. N51.98678 E5.73042
U staat met uw rug naar de uitgang van het restaurant van het bezoekerscentrum. Loop rechtsaf langs het ‘Museumnest’ naar het pad langs de beek. Sla bij de markeringspaaltjes rechtsaf. Houd de beek aan uw linkerhand en wandel door tot het paadje naar rechts ongeveer 60m voor de verkeersweg. Ga het paadje naar rechts in, steek de asfaltweg over en wandel het paadje rechtdoor omhoog in via of langs de traptreden. Loop richting het ‘Rustpunt’ volg het paadje vlak voor het muurtje van het gebouwtje met de bocht mee naar links. U kronkelt het bos in , steekt de kruising over en komt uit op een kruising met een brede boslaan met jonge aanplant. Wandel linksaf naar de verkeersweg.
Steek de verkeersweg met fietspaden (voorzichtig) over en wandel langs de houten slagboom rechtdoor de brede boslaan in die nu wat omhoog loopt. Op het punt waar meerdere paden bij elkaar komen loopt u rechtdoor het pad met aan weerszijden taluds in. Op de kruising bij de grafheuvel gaat u rechtdoor. U komt langs het bordje van het landgoed Quadenoord (privégebied) bij de splitsing net voor de akker. Houd links en op het pad waar je op uit komt gaat u ook linksaf.
Daal af naar het beekdal, ga op de T-splising linksaf naar en door het hekje. Sla direct rechtsaf, ga het brugje over, en direct weer naar rechts. Het pad draait naar links. Steek het tweede brugje en het beekdal verder over. Houd op de Y-splitsing net in het bos aan de overzijde van het dal links aan. Het pad komt uit op een kruising met een brede zandweg. Wandel het pad min of meer rechtdoor in langs het bordje ‘Veluwe Oostereng.
Negeer twee paden rechts, waarna het pad naar rechts afbuigt. Na een ruime bocht naar links komt u uit op T-splising met een brede boslaan. Volg hier de aangegeven wandelrichting naar links naar het Arboretum Oostereng. De boslaan wordt verhard met asfalt, neem nu het eerste pad naar rechts, naar waar een paadje tussen balken dit pad kruist. Volg rechtsaf dat pad tussen de balken. Loop via het balken pad links om de grote beukenboom heen langs het markeringspaaltje met groene kop en nr 9 erop.
Blijf steeds op het balkenpad. U passeert een bosmuziekmonument, rechts. En u komt langs een bank op een heuveltje links. Blijf bij de splitsing het balkenpad naar rechts volgen. U passeert een met stenen gemetseld bankje en houdt op de splitsing daarna rechts aan langs markeringspaaltje nr 5. Houdt bij de driesprong nu het rechter balkenpad aan. U passeert een toelichting over dood hout, houd rechts aan. Passeer markeringspaaltje nr 2, houdt rechts aan en volg het balkenpad linksom de monumentale beukenboom heen. Loop rechtdoor en op de driesprong naar rechts langs het Trafohuisje het arboretum uit naar de T-splitsing met de met asfalt verharde toegangsweg. Loop rechtsaf naar de verkeersweg.
Steek de drukke Bennekomseweg en de fietspaden (voorzichtig) over, wandel rechtdoor langs het bordje Oostereng het goed bewandelbare ruiterpad in. Na ongeveer 150 m is er scherp linksaf een eenmanspaadje door het talud het bos in. Ga hier scherp linksaf in, het paadje draait naar rechts. Wandel het uit tot de T-splitsing en ga daar rechtsaf het dalende pad in. Ga op de kruisingen rechtdoor, ook op de kruising met een bredere zandweg. Kies op de twee volgende splitsingen de linker-tak en wandel zo naar de T-splitsing met het pad langs de beek.
Ga rechtsaf, houdt de beek en de vijver aan het eind van het pad links van u. Loop tussen de vijver en de banken naar links en direct na de banken naar rechts naar de toegang van het houten vlonder over het kwetsbare beekdal. Steek over het vlonder het beekdal zigzaggend over. Houdt na het verlaten van he vlonder links aan en ga op het bospad linksaf.
U volgt het pad met de beek steeds aan uw linkerzijde tot een markeringspaaltje net voor een picknickplek waar de beek ook wat breder is. Ga rechtsaf tot een paaltje met een kabouter u aangeeft dat u het kabouter-pad linksaf moet inslaan. Volg het kabouter-pad tot de parkeerplaats van het bezoekerscentrum waar u gestart bent.
drvo

Arboretum

http://www.arboretum-oostereng.nl/ Keijenbergseweg 6704PJ Wageningen Visie: Het terrein heeft een leerfunctie waar studenten kunnen oefenen in het uitvoeren van beheeringrepen en vrijwilligers en bezoekers leren over natuur, bos en beheer daarvan. Het terrein vertegenwoordigt een belangrijke cultuurhistorische waarde en een hoge waarde voor biodiversiteit. Doelen: Behoud van en weer zichtbaar maken van bijzondere bomen en boomgroepen. Behoud en herstel van de oude 19e eeuwse lanenstructuur. Soortenrijkdom. Behoud van biodiversiteit. Publiek laten kennismaken met het terrein.
Waypoint

Halverads Beek

https://www.sprengenbeken.nl/renkumse-beken/ Tussen de Bennekomseweg en de Hartenseweg ligt een slootjesstelsel in het zogeheten Hartense moeras. Op de lage delen in het beekdal voedden deze de Halveradsbeek. Deze beek was een combinatie van een sprengenbeek en een laaglandbeek. Bij een laaglandbeek is geen sprake van een bron, maar van een oorspronggebied. De toevoer bestaat voornamelijk uit aan de oppervlakte komend kwel.
Waypoint

Natuurinformatiecentrum de Beken (Sbb) met parkeerplaats

Natuurinformatiecentrum de Beken (Sbb) Nieuwe Keijenbergseweg 174 6871 VZ Renkum https://debeken.com/ T: 0317-358442 (tijdens openingsuren) Kok Helen Carter: 06-30784201 Openingstijden lunchroom Wo t/m zo: Van 10.00 tot 17.00 uur
parking

Parkeren Arboretum

Oostereng. Wilt u alleen het arboretum bezoeken? Parkeer dan hier en wandel via het rijwielpad ven de verkeersweg naar links ongeveer 600m naar de toegangsweg van het arboretum.

1 comment

 • Слика од Leo en Judith

  Leo en Judith 12.07.2020.

  I have followed this trail  проверено  View more

  Prima wandeling. Wij hebben alleen Quadenoord en de beeldentuin daar toegevoegd.

You can or this trail