-
-
1.046 m
388 m
0
3,1
6,3
12,51 km

Погледана 319 пут(a), скинута са сервера 16 пут(a)

близу Collbató, Catalunya (España)

[CA] Collbató-Les Gorres-CollbatóItinerari circular pel sector sud-est de Montserrat que puja des de Collbató al pla de les Taràntules pel camí de la Costa, voreja la regió de Tebes flanquejant les Gorres i torna a Collbató pel coll dels Pollegons i les Artigues. Aquesta ruta forma part del conjunt d’itineraris difosos pel Patronat de la Muntanya de Montserrat.
Ruta senyalitzada
Fins al pla dels Soldats era, juntament amb el camí romeu de Terrassa a Monistrol, la principal via d’accés al santuari de Montserrat. Hom diu que per ací pujaren la muntanya la majoria dels visitants il·lustres que hi pelegrinaren. Malgrat els molts anys d’incúria, des que foren construïdes les primeres carreteres, l’abusiva pràctica d’alguns esports i les inclemències del temps, el camí presenta encara part del seu empedrat, que facilità un dia el pas dels vianants i dels animals de bast. És, doncs, un itinerari fàcil, en el qual el fort desnivell que cal superar queda compensat pels amplis giravolts. Transcorre quasi sempre per indrets assolellats. El paisatge és sempre agradable i variat a mesura que hom va pujant.

És també el camí més indicat per a aquelles persones que després de llargues hores de marxa tenen per fita Montserrat, i que, per la manca de preparació o per la fatiga, no es volen comprometre per cap de les dreceres que, si bé escurcen el camí, fan sentir més fortament la pujada.

Per a una versió detallada del recorregut consulteu els documents de la ruta al web del Patronat de la Muntanya de Montserrat.
Més informació

[ES] Collbató-Les Gorres-CollbatóItinerario circular por el sector sureste de Montserrat que sube desde Collbató al Pla de les Tarántules por el camino de la Costa, bordea la región de Tebes flanqueando las Gorres y vuelve a Collbató por el cuello de Els Pollegons y Les Artigues. Esta ruta forma parte del conjunto de itinerarios difundidos por el Patronato de la Montaña de Montserrat.
Ruta señalizada.
Hasta el Pla dels Soldats era, junto con el camino romero de Terrassa a Monistrol, la principal vía de acceso al santuario de Montserrat. Se dice que por ahí subieron a la montaña la mayoría de los visitantes ilustres que peregrinavan. A pesar de los muchos años de incuria, desde que fueron construidas las primeras carreteras, la abusiva práctica de algunos deportes y las inclemencias del tiempo, el camino presenta todavía parte de su empedrado, que facilitó un día el paso de los peatones y de los animales de carga. Es, pues, un itinerario fácil, en el que el fuerte desnivel a superar queda compensado por las amplias curvas. Transcurre casi siempre por lugares soleados. El paisaje es siempre agradable y variado a medida que se va subiendo.

Es también el camino más indicado para aquellas personas que después de largas horas de marcha tienen por meta Montserrat, y que, por la falta de preparación o por la fatiga, no se quieren comprometer por ninguno de los atajos que, si bien acortan el camino, hacen sentir más fuertemente la subida.

Para una versión detallada del recorrido consulte los documentos de la ruta en la web del Patronato de la Montaña de Montserrat.
Más información
Font: Generalitat de Catalunya, 30/10/2019

Коментари

    You can or this trail