JoWanVdH
81 9 46

Moving time  један сат 14 минуте

Вријеме  један сат 19 минуте

Број тачака 1122

Uploaded 14.11.2020.

Recorded новембар 2020

-
-
36 m
10 m
0
1,6
3,2
6,36 km

Погледана 61 пут(a), скинута са сервера 4 пут(a)

близу Het Oosteneind, Flanders (Belgique)

Deze natuurwandeling voert je langsheen "Het Hof".

Een prachtig wit landhuis dat sinds 2001 beschermd is als monument, dateert volgens een ingemetselde steen uit 1750. Het deed destijds dienst als pastorie van de dubbelparochie Beerse-Vosselaar.
In 1776 scheidden deze twee parochies van elkaar, waarna Het Hof een hele tijd de pastorie van de Onze-Lieve-Vrouwparochie van Vosselaar bleef, tot het in 1852 openbaar werd verkocht.
Rond het Hof ligt een groene long van 27 hectare met waardevolle bossen en open landbouwgebieden.
Momenteel is er slechts een klein gedeelte van het domein toegankelijk. Tot voor kort was het domein in privé handen, sinds april 2018 wordt de site echter in gemeenschapshanden beheerd. De gemeente Vosselaar en Kempens Landschap ontfermen zich over het als monument beschermde gedeelte, het Agentschap voor Natuur en Bos neemt het 25 ha grote bos rondom in beheer. Het beschermd monument wordt opgewaardeerd en krijgt een nieuwe functie en het omliggende park wordt opengesteld voor wandelaars en fietsers. Kempens Landschap kreeg alvast een erfgoedpremie om in 2020 het historische landschap rond de pastorij te herstellen.
Ruševine

Ruïnes

Panorama

Panorama

Panorama

Panorama

Raskrsnica

Looypaal (grens Beerse, Vosselaar, Turnhout)

Op het raakpunt van de gemeentegrenzen van Beerse, Turnhout en Vosselaar staat de Looypaal, of ook wel Vossepaal genoemd. Op deze eeuwenoude grenspaal werd in de richting van Beerse de letter B gebeiteld, in de richting van Turnhout een T en aan de kant van Vosselaar een sierlijke vossenstaart.  Een knap stukje vakmanschap dat de moeite waard is om even te bekijken. De paal staat 30 meter boven de zeespiegel, wat hem na de Konijnenberg het hoogste punt van Vosselaar maakt. Vroeger was het onmogelijk de Looypaal te bekijken, omdat hij verscholen zat in een wildernis.  Nu staat de gerestaureerde paal volop in de kijker, midden in een fijn uitgewerkte windroos van mozaïeken en door banken omgeven.  Deze eeuwenoude grenspaal is een knap stukje vakmanschap. Van hieruit vertrekken ook verschillende wandel-en fietsroutes.
Raskrsnica

Kruising

Panorama

Panorama

Panorama

Panorama

Panorama

Panorama

Panorama

Panorama

Panorama

Panorama

Fotografija

Foto

Panorama

Kanaal Dessel-Schoten

Коментари

    You can or this trail