LucT

Вријеме  6 сата 19 минуте

Број тачака 4264

Uploaded 12.05.2016.

Recorded мај 2016

-
-
31 m
6 m
0
5,8
12
23,14 km

Погледана 920 пут(a), скинута са сервера 18 пут(a)

близу Poederlee, Flanders (Belgique)

Donderdag 5 mei was een vrije dag vanwege O.L.H. Hemelvaart en we gingen wandelen in Poederlee. Wandelclub Zandstappers van Wechelderzande organiseerde hier hun 'Meiklokjestocht' met start in het Parochiecentrum Mollenhof te Poederlee. Veel meiklokjes hebben we niet gezien, maar het werd op deze fraaie lentedag wel een leuke wandeling in de Kempense bossen en heides.

Aan PC Mollenhof steken we de Herentalsesteenweg over en verlaten het dorp langs Kerkenend en Slaaplaken. Op de T-splitsing met Heikant even linksaf en dan rechtsaf in Moleneind. Op het kruispunt na ongeveer 500m nemen we links de Zagerijstraat tot op Heiend, naar links en na 150m vinden we een pad naar rechts voor een mooi stukje langs bossen en weides.
Een afslag naar links brengt ons naar de Broekzijstraat. Ongeveer 150m rechtsaf en dan de mooie onverharde weg naar links. Op de kruisingen blijven we op het hoofdpad, kruisen Heiend en nemen een pad linksaf naar de Kastanjelaan waar we weer paadjes naar Heikant vinden.

Aan de overzijde gaan het boswandelplezier verder en gaan kriskras door het bos, volgen een stukje Zittaart en dan weer kriskras door bos en heide tot op de Mertensstraat. We steken de Herentalsesteenweg over en wandelen naar Heggekapel.

De Heggekapel zou een van de oudste gebouwen van Poederlee zijn. In de 15de eeuw opgericht op de plaats waar een roofridder in 1412 gestolen hosties had verstopt. Dat de hosties ongeschonden werden teruggevonden was de reden om een heiligdom te bouwen dat snel uitgroeide tot een bedevaartplaats. Om de 25 jaar is er een plaats die het wonder van de Heggekapel herdenkt. De volgende is in 2037.

Voorbij het kerkhof volgen we de boswegels tot aan de terreinen van VC Poederlee en stappen rond het hoofdveld naar de kantine van de voetbalploeg, waar we even pauzeren en een drankje gebruiken. Wie deze wandeling op eigen houtje gaat doen, zal waarschijnlijk niet terecht kunnen in de kantine en gaat best vòòr de voetbalvelden naar rechts om daar de track weer op te pikken.

Na de rustpost trekken we terug de bossen in en gaan langs de andere kant langs de kapel door het Hoeverbos terug naar de Poederleesesteenweg, die we oversteken om even Zittaart te volgen om aan een nieuwe portie kriskras boswegels te beginnen die ons naar de wijk Sassenhout brengt.

We bereiken Sassenhout naast de fraai gerestaureerde St-Bernardushoeve, steken over en gaan langs een kapelletje een rustige, stoffige landweg op die ons langs weiden en velden voert. Op de hoek met de Poederleeseweg komen we voorbij de contouren van wat ooit een kapel geweest is. We gaan linksaf en volgen het fietspad op deze vrij drukke weg.

Over de Aa en na 750m rechtsaf voor weer een flink stuk bos en heide. De Meivuurstraat wordt overgestoken en de boswegels brengen ons naar de Haanheuvelstraat waar we het BLOSO centrum van Herentals bereiken. In dit ruime en veelzijdige sportcentrum vinden we een volgende rustpost.

Door de Vorselaarsebaan wandelen we naar de Bornstraat, steken over en stappen over de boswegels terug naar de Poederleeseweg. Aan de overzijde brengen de Holle Weg en een pad achter de tuinen van de huizen in Kapittelbossen ons naar de Wijngaardstraat.

Achter café De Boskantien begint de volgende portie kriskras boswegels waarlangs we Herentals verlaten en terug naar Poederlee stappen. Voorbij Watervoort en Hulzen komen we aan de Aa die we 750m naar rechts volgen. Daar trekken we door natuurgebied Den Haert, gaan op de Lichtaartsesteenweg 500m naar links en rechtsaf in de Zielestraat waar we een paadje vinden dat ons naar de Gustaaf de Bruynestraat brengt. Linksaf komen we dan terug aan PC Molenhof.
Svratište

BLOSO centrum

Orijentir

Slaaplaken straat

Orijentir

Heiend

Orijentir

Broekzijstraat

Orijentir

Heiend

Orijentir

naar de Kastanjelaan

Orijentir

ZIttaart boswegel

Orijentir

ZIttaart

Orijentir

nabij Herentalsesteenweg

Orijentir

nabij Herentalsesteenweg

Orijentir

Heggekapel

Orijentir

Heggekapel

Orijentir

VC Poederlee

Orijentir

Heggekapel

Orijentir

Hoevenbos

Orijentir

Zittaart

Orijentir

bosweg nabij Sassenhout

Orijentir

St-Bernardushoeve

Orijentir

Schaapjes op het droge

Orijentir

veldweg tegenover Sassenhout

Orijentir

contour vroegere kapel

Orijentir

Poederleeseweg

Orijentir

nabij Poederleeseweg

Orijentir

Fluxys brandgang

Orijentir

bosweg nabij Haanheuvel

Orijentir

BLOSO centrum

Orijentir

Watervoort

Orijentir

Hulzen straat

Orijentir

langs de Aa

Orijentir

langs de Aa

Orijentir

Den Haert bos

Orijentir

boswegel in Den Haert

Orijentir

Lichtaartsesteenweg

Orijentir

langs de Zielestraat

Orijentir

achter de Zielestraat

Orijentir

nabij Wijngaard

Orijentir

achter de tuintjes

Orijentir

langs Wijngaard

Orijentir

bosweg nabij Leemputten

Orijentir

achtertuinen Kapittelbossenstraat

Orijentir

Herentalse bossen

Orijentir

nabij Watervoortstraat

Svratište

PC Molenhof

Piknik

Voetbal Poederlee Kantine

Коментари

    You can or this trail