-
-
532 m
188 m
0
2,2
4,3
8,68 km

Погледана 44 пут(a), скинута са сервера 3 пут(a)

близу Sant Cebrià dels Alls, Catalunya (España)

Text pendent de revisió ortogràfica i gramatical.

De l'esplanada a la qual s'ha aparcat s'ha d'anar al pal indicador que hi ha al nord, a pocs passos de distància. Aquesta traça s'ha gravat en el sentit contrari de les busques del rellotge així que cal passar a l'altra banda de la carretera. Allí neix el començament de la pista que, majorment en sentit sud-est, porta a trobar la llera de l'avui eixuta riera de Mas Cases. Una vegada superada la pista va fent camí en suau baixada i després de deixar a la dreta una bifurcació torna a trobar una altra riera, també sense aigua, que cau del sector de la parada de la Guilla.
Més endavant hi ha una bifurcació de la pista. Tots dos traçats són bons. El de la dreta és el pintat amb senyals de PR. En aquesta ocasió hem fet servir el de l'esquerra. Més avall s'ajunten els camins i s'acaba per enllaçar de nou amb camí pintat. La pista continua en baixada i deixa als costats diversos camins i pistes que al mapa surten dibuixades però que sobre el terreny s'han emboscat. En un gir salva de nou una altra riera eixuta, antiga tributària de la riera de Mas Cases. La pista segueix aquesta llera, que resta a la dreta segons el sentit de la marxa. Un nou encreuament surt al pas. El PR segueix en sentit sud-est i finalment s'arriba a un altre entroncament, aquest senyalitzat amb un pal indicador.
Cap direcció de les que assenyala serveix. La pista que s'ha d'agafar és la que per l'esquerra, en sentit nord-oest, fa pujada a la recerca del sector anomenat el Mal Pas. Comença un tram, llarg, de forta pujada. Segons el mapa de l'ICGC, segons es guanya altura, van sortint corriols per l'esquerra, però sobre el terreny aquests no existeixen o ja són perduts. El camí o pista, molt deteriorada i relliscosa va alternant forts pendents amb àrees planeres i fa llargues llaçades per evitar la carena. Ja estant molt amunt, per sobre dels 375 metres, s'enllaça amb una altra pista, més ampla i en una mica en millor estat, que continua pujant, ara per carena i en sentit nord-oest, en direcció a Can Sabater. Aquesta pista mor quan troba una de més ampla i apta per a vehicles.
La traça que interessa és la que segueix en lleugera pujada i sentit nord-oest. Uns metres més endavant s'observa, per primera i única vegada (amb claredat), el radar meteorològic que és la referència visual d'aquest massís de les Gavarres. La pista continua ampla i còmoda fins a enllaçar amb la carretera, però en aquesta ocasió variem el recorregut per evitar aquest material.
Una pista aperduada que neix a tocar d'una petita construcció puja fort en sentit sud-est. Puja a trobar una altra que s'ha d'agafar en sentit nord-est, en suau baixada primer i planera després, que acaba als plans de Can Sabater. Hi ha un altre pal indicador. Hi ha una clara pista, que és el GR, que puja al mirador i cim. Hi ha també un corriol que es fica al bosc i que està senyalitzat amb una estaca de fusta amb una placa metàl·lica i un triangle verd. Aquest corriol, amb tendència al nord, puja a trobar la pista que permet accedir en vehicle al personal de manteniment de les instal·lacions del radar. Però al nostre cas, aprofitant les feines d'estassada fetes, fem drecera per anar a trobar directament el sender que puja al dolmen que hi ha a sota del mirador del cim. I del dolmen, escales amunt al mirador.
Una estona de contemplació, fotografies i a continuar.
El sender, marcat com PR, baixa en sentit sud-oest a la recerca del collet que hi ha entre els cims del puig d'Arques i el de les Gavarres. Els senyals de pintura ensenyen el naixement d'un fressat i estret sender que inicia la pujada al següent cim. Un curt trajecte i ja hi som. Una bona estructura de ciment o formigó serveix per a pujar el cilindre del vèrtex geodèsic un bon parell de metres. Al contrari que al mirador del puig d'Arques, aquest cim manca de vistes, i a on les n'hi ha, en són les mateixes que les observades des del mirador.
El camí que cal prendre continua la nord del vèrtex i comença una suau davallada en sentit sud-oest, a la recerca del GR 91-1. Quan es connecta, el normal és seguir-lo, però en aquesta ocasió ens desviem (en aquesta ocasió i sempre, fins ara) per atènyer un nou cim. Un senderó desbrossat fa temps permet anar fent pujada fins a trobar el que per a mí és el cim més alt de la comarca del Baix Empordà. Aquest no és cap altre que el puig d'Aiguabona, o puig d'Aiguaró per a altres fonts. Fet el cim, un altre corriol aperduat permet baixar de nou a connectar amb el GR.
Ara cal seguir-lo fins a l'acabament si es vol, passant per can Sitges i el coll del Matxo Mort. En aquesta ocasió però, un revolt abans d'arribar a Can Sitges, es deixa el GR i s'agafa una pista que fa una lleugera pujada en sentit sud, ficant-se a bosc recentment estassat. Aquesta pista, en clar descens cap al sud, enllaça amb una altra que per l'oest bé del coll del Matxo Mort. Cal seguir per l'esquerra, ara en sentit est, fins a enllaçar de nou amb una altra pista amb dos nous encreuaments. Cap dels de l'esquerra acaba bé. Quan canvien de vessant els esbarzers impedeixen continuar. No queda altra que seguir en descens en sentit sud-oest, fins a acabar de nou al GR.
Una vegada de nou a la pista, la seguim fins a arribar de nou a l'aparcament.

View more external

Waypoint

wpt017

Puig de la Gavarra
Waypoint

wpt018

Puig d’Aiguabona
Waypoint

wpt019

Pal indicador. Esquerra a Sant Cebria de Lledo
Waypoint

wpt014

Pal indicador
Waypoint

wpt015

Dolmen
Waypoint

wpt016

Mirador i puig d’Arques
Waypoint

wpt020

Recte pista principal no altres
Waypoint

wpt024

Dreta avall. Esquerra resta tallat
Waypoint

wpt025

Recte en baixada. Esquerra resta tallat
Waypoint

wpt026

GR92 seguir esquerra
Waypoint

wpt021

Recte pista principal. Esquerra resta tallat
Waypoint

wpt022

Esquerra no pista principal
Waypoint

wpt023

Esquerra no recte
Waypoint

wpt004

Recte no dreta. Enllaç PR-C-221
Waypoint

wpt005

Recte mes planer. Esquerra puja i baixa. Dreta no serveix
Waypoint

wpt006

Recte no esquerra
Waypoint

wpt001

Recte no dreta
Waypoint

wpt002

Esquerra en pujada. Dreta PR-C-221 tambe es bo
Waypoint

wpt003

Dreta no esquerra
Waypoint

wpt007

Recte no dreta ni esquerra
Waypoint

wpt011

Vistes al mirador
Waypoint

wpt012

Recte es millor. Dreta evitem asfalt
Waypoint

wpt013

Esquerra no dreta
Waypoint

wpt008

Pal indicador. Seguir esquerra en pujada
Waypoint

wpt009

Recte no dreta
Waypoint

wpt010

Recte no dreta

Коментари

    You can or this trail