Вријеме  3 сата

Број тачака 1480

Uploaded 14.03.2021.

Recorded фебруар 2021

-
-
43 m
3 m
0
2,2
4,3
8,64 km

Погледана 15 пут(a), скинута са сервера 0 пут(a)

близу San Adrian de Besos, Catalunya (España)

VOLTA A BARCELONA. Etapa 3 – Besòs
Besòs: De Sant Adrià del Besòs a Torre Baró
(Podeu veure la volta sencera a Barcelona i, si voleu, dissenyar les vostres etapes, clicant AQUÍ)

Punts d’interès:
Parc Fluvial del Besòs
Fauna del Parc Fluvial del Besòs
Pont dels Passadors
Passera del Molinet
Pont de Santa Coloma
El Rec Comtal
Pont del Congost

Pujada per la riba dreta (termes de Sant Adrià i Santa Coloma)
Sortim de la estació del tren de Sant Adrià passem pel costat de l’ Institut Públic Manuel Vázquez Montalbán i per unes escales, baixem al Parc del Bess.
El camí es pla i agradable. Per un prat verd. Un passeig.
Per la dreta, al costat del mur, hi ha una pista asfaltada per on han d’anar les bicicletes. No els hi està permès anar per un altre lloc.
Si mirem enrere, veurem el pont de ferro per on passa el metro i el de l’avinguda Eduardo Maristany. Són el primer i el segon des del mar, però és el primer que passem i així els anirem anomenant. Tot el camí estarà farcit de ponts sobre el riu, que hi passem per sota.
El primer que passem és el carrer de la Torrassa, que connecta el Parc del Besòs de Barcelona amb Sant Adrià.
Ens acostem al riu. L’aigua està neta. A l’altra banda, grues d’obra. Construcció de pisos nous.
El segon pont que passem, són tres ponts junts. Un pont de carrer més dos corresponent als dos sentits de la C31 (autopista de la costa). A sota d’aquets ponts hi ha pintats unes fletxes i un senyals a terra. És una àrea que s’utilitza per educació viària.
De tant en tant trobem petits pontets de fusta que salven els vessants d’aigua residual de la població cap al riu. I també hi veiem a la riba com unes tanques obertes que deuen ser desguassos. Hi ha molts ocells de diferents espècies.
Seguim avançant entre el prat verd i arribem al tercer pont. És el Pont dels Passadors, segons l’ historiador Josep Lluis Muñoz, va ser aixecat pel treball esclau dels presos de guerra republicans (veure referència a punts d’interès), on hi passa l’Avinguda Pi i Margall que connecta el barri de la Verneda de Barcelona amb el poble de Sant Adrià.
Abans de passar per sota d’aquest tercer pont, a la dreta podem veure una prova de jardí vertical que han instal·lat en el mur fluvial.
El quart i cinquè pont estan molt a prop i corresponen al Pont del Molinet que connecta el barri del Bon Pastor de Barcelona amb el barri de Llefià de Santa Coloma de Gramanet. El cinquè és un pas de vianants: la passera del Molinet, que va ser en principi una passera construïda amb taulons i fustes de manera molt arcaica que un home s’encarregava de posar i treure (veure referència a punts d’interès).
A sota d’aquest pont podem veure una caixa niu per a rats penats, amb un cartell explicatiu.
Entre la gespa també hi creixen diferents espècies de plantes.
El sisè pont és el de Can Peixauet (carrer Potosí), que connecta el barri el Bon Pastor i el polígon industrial del Besos de Barcelona amb el barri de can Peixauet de Santa Coloma. És un pont modern amb tirants i que es va inaugurar pels jocs de 1992.
Sortim del Parc Fluvial, per la sortida de Moragas, abans del setè pont, per on travessarem cap a la riba esquerra.
Pugem per una rampa, travessem per dalt el pont de Santa Coloma, per passeig del mateix nom, que uneix Nou Barris i Trini tat Vella, amb el poble de Santa Coloma. És el pont més antic dels quatre que te Santa Coloma (Can Zam, Santa Coloma, Can Peixauet i El Molinet). Es va acabar el gener de 1921 (veure referència a punts d’interès).
Pujada per la riba esquerra (terme de Barcelona)-Vallbona-Torre Baró
A l’altre cantó del pont, baixem per unes escales i ens trobem al costat amb tot el complex del nus de la trinitat, amb els seus ponts i túnels.
Entrem a l’altra riba per l’accés de Baró de Viver. Passem per sota del pont de Santa Coloma que hem travessat per dalt.
Aquest camí, és més salvatge, mes lleig i més solitari. Esgarrifosament solitari. Almenys en dies feiners, no hi passa ningú. No és un parc, en el sentit que no està enjardinat i cuidat com a l’altra riba. Recordem que aquesta riba correspon a Barcelona i està molt pitjor cuidada que l’altra. Per això aquí no hi va la gent.
Vam passar per sota d’un vuitè pont que connecta la B20 amb el nus de la Trinitat. Confesso que anant per aquest camí vam passar una mica de por, perquè no es veia ningú i temíem de no tenir un ensurt. La part positiva és que era pel matí i potser els malfactors encara no s’han llevat. Vam inclús accelerar el pas per arribar el més aviat possible a cobrir aquest tram.
Per altra banda, no hi havia cap sortida d’escapament. A l’esquerra un mur alt amb la via del tren i una zona industrial i a la dreta, el riu, sense cap més pont per travessar-lo.
Vam albirar un cotxe de manteniment d’aigües de ajuntament i això ens va tranquil·litzar. Uns metres més enllà un braç grua motoritzat, estava fent moviment de terres a la riba del riu. Però això ja era gairebé al final del trajecte.
Hi havia un punt d’escapament a mà esquerra on una petita escaleta s’enfilava a un mur baixet, d’ un metro o un metro i mig, que donava accés a un carrer que passava per sota d’un pont sota el tren i entrava dins un túnel també sota les vies del tren. (Era just on el tren es bifurcava). Aquest era el lloc que marcava la ruta que seguia.
El camí del riu encara seguia més enllà. Vam sortir alleujats per aquest indret. Era el carrer de la Torre Vella que ens duia al barri de Vallbona i el rec Comtal (veure referència a punts d’interès). Aquí ja hi havia estat i ja em ‘sonava’.
Vam agafar el llarg pont del Congost que connecta Vallbona amb Torre Baró i passa per sobre del canal de comunicació que hi ha entre la serra de Collserola i la serra de Marina i per on passa tot el trànsit que surt de Barcelona, direcció França, per l’Empordà i direcció França per la Cerdanya: autopistes, carreteres, vies de tren convencional i AVE. Aquest pont data del 2005 (veure referència a punts d’interès).
Després de travessar el llarg pont, baixem per unes escales i tot seguit, en pocs metres, arribem a l’estació de tren de Torre Baró.
Fi del trajecte.
Espero que us agradi.
Salut i República!
Železnička stanica

Inici. Estació de Sant Adrià del Besòs

Vrata

Entrada al parc del Besòs

Most

Primer pont

del carrer de la Torrassa
Most

Segon pont

Són tres ponts. La C31, en el dos sentis més un carrer
Informativna tačka

Són tres ponts junts. El més proper és l'autopista

Són_tres_ponts_junts._El_més_proper_és_l'autopista
Most

Tercer pont: dels Passadors

Most

Quart pont: del Molinet

Most

Cinquè pont. Peatonal: passera del Molinet

Most

Sisè pont: Can Peixauet

Vrata

Pugem la rampa cap amunt

Sortida per F. Moragas
Most

Setè pont: de Santa Coloma

Informativna tačka

A l'altra banda del riu: Barcelona. Nus de la Trinitat

Vrata

Entrada Baró de Viver

Entrada_Baró_de_Viver
Most

Vuitè pont: autopista B20

Vrata

Sortida: Vallbona

Tunel

Túnel sota el tren

Reka

Rec Comtal a Vallbona

Rec_Comtal
Most

Pont del Congost

Connecta Vallbona amb Torre Baró
Železnička stanica

Renfe Torre Baró.Final

Renfe_Torre_Baró.Final

Коментари

    You can or this trail