tomas_L_20
30 2 16

Број тачака 549

Uploaded 23.10.2014.

-
-
150 m
60 m
0
4,4
8,7
17,44 km

Погледана 1303 пут(a), скинута са сервера 11 пут(a)

близу Masalcoreig, Catalunya (España)

Aquesta ruta comença al municipi de Massalcoreig i ens porta entre camps de fruiters fins arribar al riu Cinca, seguint el seu curs fins arribar a la confluència amb el riu Segre passant per les restes del monestir de Santa Maria d'Escarp i varis punts d'observació tant de flora com de fauna autòctona. Arribant a La Granja d'Escarp i deixant enrere el curs del riu ens apropem al municipi de Seròs on trobem el convent d'Avinganya. Per acabar finalitzem aquesta meravellosa ruta visitant les poc conegudes "Roques de Sant Formatge" on podrem trobar unes magnifiques restes arqueològiques d'una necròpoli del temps dels Ibers.

Informació de la zona de l'Aiguabarreig:

Es dona el nom d'Aiguabarreig a la confluència dels rius Segre, Cinca i Ebre. Aquest espai protegit s'estén per 450 ha. de la comarca del Segrià dins els termes municipals de Massalcoreig, la Granja d'Escarp i Seròs.
Es tracta de la zona d'unió fluvial més gran dels Països Catalans i la que conté els boscos de ribera mes extensos de les nostres terres.
Del paisatge destaca el fort contrast produït pel pas de la vegetació de ribera a les planes eixutes dels voltants, de vegetació més modesta. Aquesta unió de zones humides i entorns àrids, de cingles verticals i planes de fruiters, fan que la zona presenti una riquesa biològica excepcional.
En aquest entorn s'hi troba una bona mostra de la fauna mediterrània que en els boscos de ribera, badines i canyissars hi troben refugi natural. Hi conviuen espècies de fauna i flora d'ambients ben diferents, on els ocells son el grup més destacat.

- Funa que hi podem trobar: Els ocells són el grup més destacat, ja que acull des de colònies de martinets o tota mena d’ocells rapinyaires fins a les aus dels ambients desèrtics, incloent una extensa representació d'espècies escasses i amenaçades a Europa. S'afegeixen, notòriament, els rèptils, amfibis i els mamífers com muricecs (ratpenats), una abundant població de cérvol i més escassament la llúdriga i la cabra salvatge.

- Flora que hi podem trobar: Combina vegetació de ribera i terres conreades, principalment de fruiters de fruita dolça: pomeres, presseguers, pereres i moltes altres. En aquest paisatge també sovintegen les plantacions de xops, farratges i cereals d’estiu.

View more external

Sacred architecture

Esglesia de Sant Bartomeu (Massalcoreig)

Església de Sant Bartomeu(Massalcoreig):Església d'estil neoclàssic amb campanar de torre. Originalment era d'estil barroc i fou enderrocada en gran part a la Guerra Civil Española. Es va reconstruir de nou el segle XVIII.
Ptica spot

Passarel·la de 'La Badina' (Aiguabarreig)

Passarel·la de "La Badina": És una bonica passarel·la de fusta elevada uns 50 centímetres per sobre de l'aigua de l'estany, això ofereix l'oportunitat d'observar la gran varietat d'espècies d'ocells així com la diferent flora de la zona.
panorama

Mirador del riu Cinca (Aiguabarreig)

Observatori d'aus al riu Cinca: Una torre d'uns vint metres d'altura situada al marge esquerra del riu Cinca ens permet gaudir d'una amplia visió d'aquest mateix riu.
ruševina

Convent de Santa Maria d'Escarp

Monestir de Santa Maria d'Escarp: Fundat el 1213 per Arnau II, abat de Citaux, esdevingué una important abadia de l'ordre cistercenc, dedicat a Santa Maria d'Escarp. L'edifici actual el constitueixen les restes de la reforma realitzada el segle XVIII, de la qual destaca el campanar.
Ptica spot

Passarel·la del riu Segre (Aiguabarreig)

Passarel·la del riu Segre: Una passarel·la de fusta elevada del sòl permet seguir el curs del riu Segre i endinsar-se en un petit bosc de ribera. Consta d'un mirador per veure les aus de la zona.
Река

Confluencia del riu Cinca amb el riu Segre

Confluència dels rius Segre i Cinca: En aquest punt podem veure com les aigües dels dos cabalosos rius es mesclen, lloc que escolleixen moltes espècies d'aus per fer la seva nidificació.
Sacred architecture

Església de Sant Jaume (La Granja d'Escarp)

L'església de Sant Jaume: :És un edifici religiós situat a la plaça de la Creu del municipi de la Granja d'Escarp. És un edifici de la fi del segle XVIII d'estil neoclàssic, on hi destaca la façana, el campanar adossat de planta quadrada amb una torre vuitavada i l'altar major.
Sacred architecture

Convent d'Avinganya

Convent d'Avinganya: El conjunt monàstic d'Avinganya té dues parts ben diferenciades l'àrea religiosa, formada pel temple i el campanar(s.XIII)passant per la part més monumental del segle XV, d'estil gòtic. Per l'altre, tenim l'àrea residencial de la comunitat religiosa, formada pel claustre i les edificacions que l'envolten(s.XVII-s.XVIII).
Археолошко налазиште

Restes arqueològiques 'Roques de Sant Formatge'

Roques de Sant Formatge: La necròpoli és el jaciment més representatiu del conjunt de les Roques de Sant Formatge i esdevé el primer cementiri d’incineració documentat a les terres sud-occidentals catalanes amb petits túmuls cobrint les urnes que contenien les cendres i l’aixovar del difunt.
Ptica spot

Observatori d'aus 'la Badina' (Aiguabarreig)

Observatori d'aus de "La Badina": Un aguait molt ben camuflat entre arbres i vegetació ens dona la possibilitat d'observar les variades espècies d'aus que hi ha en aquesta llacuna en el seu medi de vida natural.

Коментари

    You can or this trail