-
-
968 m
466 m
0
13
26
51,94 km

Погледана 4520 пут(a), скинута са сервера 31 пут(a)

близу  Žiri (Slovenia)

Turistično društvo Žiri vsako leto organizira prireditev "Žirovski kolesarski krog". Je rekreativnega značaja in se je lahko udeležijo vsi ljubitelji kolesarjenja. Prireditev se odvija zadnjo soboto v avgustu.

Dolžina poti:
58 km (1500m višinske razlike) 3 – 6 ur
33 km (515 m višinske razlike) 2 – 4 ure
23 km (413m višinske razlike) 2 – 3 ure


Iz centra Žirov (prva kontrolna točka) se s kolesi podamo po hribih, ki obdajajo nekdanje žirovsko jezero, zdaj pa žirovsko kotlino. Cesto, ki vodi v Logatec, kmalu zapustimo in se zapeljemo po dolini Žirovnice ter se po stari italijanski cesti dvignemo na Vrsniško planoto in zatem čez Govejk v Korita. Od tam na 1000 metrov visoki Mrzli vrh, ki nudi prečudovite razglede od Krna do Julijcev, Kamniških Alp, pa vse tja do Snežnika. Spustimo se do druge kontrolne točke, ter zatem še po dolgem grebenu in strmi gozdni poti na Selo.
Kdor nima volje za nadaljevanje poti, lahko kolesarjenje zaključi in se vrne v Žiri (2 km).
Vztrajnejši pa se prek Zabrežnika dvignili na Žirovski vrh in se mimo neštetih bunkerjev Rupnikove linije pripeljemo do koče na Javorču(903 m/nmv) – tu je 3. kontrolna točka. Prekolesarimo bomo cel Žirovski vrh, se nato spustilmo v Smrečje in se ponovno dvignemo na Vrh Sv. Treh Kraljev (883 m). Sledi spust proti Sedejevi dolini do Goropek in nato še do zadnje kontrolne točke v Žireh, kjer je bil tudi štart.

Коментари

    You can or this trail